CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter | Abonare newsletter Aboneaza-te la newsletter | Citeste blog-ul CLC Romania
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania
Graiul martirilor creştini din primele secole

Graiul martirilor creştini din primele secole

Petru Popovici

Preţul nostru: 8.00 RON

Detalii produs

Titlu original: Graiul martirilor creştini din primele secole
Legare: SC
ISBN: 9739438156
Număr pagini: 176
Codul produsului: VC340
Dimensiuni produs: 110 x 165 mm

Descrierea produsului

Prefaţă:

Istoria omenirii cunoaşte puţine lucruri mai zguduitoare ca suferinţele martirilor. Atacaţi, în primele veacuri după Cristos, de duşmanii păgâni, iar mai târziu de cei ce mărturiseau că sunt urmaşii blândului şi milostivului Mântuitor - care totuşi s-au dovedit lipsiţi de orice pic de milă şi sentimente omeneşti -aceşti bravi susţinători ai credinţei au fost în temniţa fi, torturaţi şi omorâţi cu miile.

Îngrozitoare cum sunt, unele relatări ale incredibilelor bestialităţi ale omului faţă de om ne pot fi folositoare nouă, celor de astăzi, spre a aprecia just binecuvântările de care ne bucurăm, acum când suntem în stare să comparăm drepturile şi libertăţile noastre cu tirania şi nedreptatea acelor zile.

Sunt doar câteva sute de ani de când cele mai crude pedepse erau aplicate nu criminalilor periculoşi la adresa societăţii, ci unor oameni nevinovaţi, cei mai nobili şi mai buni din vremea lor, a căror singură vină era refuzul de a renunţa la credinţa pe care o considerau mai preţioasă decât însăşi viaţa lor.
Curajul neclintit al martirilor confruntaţi cu moartea în cele mai teribile forme, aproape că ne face să credem că n-au fost simple făpturi omeneşti, supuse fricii şi durerii, având aceeaşi dragoste de viaţă, aceleaşi simţăminte ca şi noi, ci fiinţe de alt rang, altfel formate, indiferente faţă de suferinţele fizice şi rezistând slăbiciunii mintale.

Dar relatările despre vieţile lor ne încredinţează că au fost oameni. Cuvintele lor, faptele lor, scrierile lor, uneori apărarea înflăcărată, despărţirile lor, felul în care îşi luau rămas bun de la fanu'lie şi de la prieteni, îi arată că erau din aceeaşi carne şi sânge ca noi. Diferenţa era în zelul lor fierbinte şi în credinţa lor înflăcărată, care sporea o dată cu prigonirile, cu închisorile, cu schingiuirile şi lununa cu mult mai multă strălucire decât flăcările focului în care li se mistuiau trupurile.

Istoriile martirilor au avut veacuri de-a rândul un loc de frunte în literatura creştină. Astfel de scrieri au fost găsite alături de scrierile sfinte şi de cărţile de devoţiune. Unele relatări din prezentul volum au fost culese din aceste izvoare. Cele care descriu persecuţiile de la începutul creştinismului, fiind tradiţionale, ne-au rămas de la vechii scriitori bisericeşti; cele din urmă au fost extrase din „Cartea Martirilor" de Fox.

Din mulţimea mare a martirilor, i-am ales pe aceia în ale căror suferinţe putem găsi învăţături deosebit de folositoare sufletelor noastre. Desigur, au fost mulţi credincioşi care, în focul suferinţelor, au fost mai sclipitori ca diamantul, dar despre ei nu s-a scris nici un rând. Pe aceştia îi vom cunoaşte în ceruri.

În descrierea suferinţelor, am căutat să păstrez stilul ciudat şi relatarea grafică ce caracterizează originalele.

Facă Domnul ca ele să fie o mare binecuvântare!
Petru Popovici

Cuprins:

Prefaţă
Apostoli şi evanghelişti martiri
Martirii primului val de prigoană
Martirii celui de-a doilea val
Martirii celui de-al treilea val
Martirii celui de-al patrulea val
Martiri în Galia
Tertulian, apărător neînfricat
Martirii celui de-al cincilea val
Martirii celui de-al şaselea val
Martirii celui de-al şaptelea val
Martirii celui de-al optulea val
Martirii celui de-al noulea val
Martirii celui de-al zecelea val.
încheiere

blog comments powered by Disqus

Vezi mai multe produse în categoriile următoare:

Produse > Cărţi
Produse > Cărţi > Viaţă Creştină

Recenzii ale clienţilor pentru acest produs

Doreşti să scrii o recenzie la acest produs?
Numele dumneavoastră:
Recenzia dumneavoastră:

Vă rugăm să nu folosiţi acest formular pentru a trimite comenzi sau solicitări. Este probabil că nu veţi primi răspuns! Pentru comenzi, utilizaţi contul dumneavoastră. Pentru orice alte întrebări, folosiţi formularul de contact

Abonati-va la newsletter
Periodic trimitem prin e-mail noutati, oferte speciale, carti cu pret redus. Nu trimitem mai des de 3-4 ori pe luna. Va invitam sa va inscrieti pentru a primi notificari din partea noastra.

Clienţii care au cumpărat acest produs au mai cumpărat

Graiul proorociilor ~ Petru Popovici
Preţul nostru:
15.00 RON

Porumbiţe albe ~ Costache Ioanid
Porumbite albe ca zapada din eternele gradini de si comori, voi mereu imi infloriti arcada cu ghirlanzi de raze si ninsori.
Preţul nostru:
15.00 RON

Promisiunile lui Dumnezeu ~ Petru Popovici
Preţul nostru:
13.00 RON

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: brasov@clcromania.ro | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: timisoara@clcromania.ro | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)
comenzi@clcromania.ro

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment
Parteneri: Catalog firme