CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter | Abonare newsletter Aboneaza-te la newsletter |
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania

Andrew Murray

Andrew Murray face parte dintre predicatorii de elită care, exercitând o puternică influenţă în timpul vieţii lor, continuă lucrarea încă mult timp după moartea lor prin cărţi cu o priză fascinantă la generaţiile următoare de cititori. De origine scoţiană, tatăl lui a fost unul din pastorii presbiterieni care, răspunzând unui apel al guvernatorului din Cape Colony, au pornit să lucreze printre băştinaşi. I s-au născut şaptesprezece copii în casa parohială din ţinutul Graaf Reinet; şi ca unul dintr-o familie numeroasă, Andrew şi-a petrecut primii săi ani sub influenţa binefăcătoare a unui cămin cu adevărat evlavios. A fost trimis la şcoală cu unul dintre fraţii mai mari la vârsta de nouă ani, urmând cursurile la Aberdeen. Absolvind înainte de împlinirea vârstei de douăzeci de ani el a plecat la Utrecht, în Olanda pentru a studia Teologia. Acolo a avut parte de o experienţă spirituală pe care a considerat-o drept convertirea sa.

La doar douăzeci de ani a revenit în Africa de Sud, fiind ordinat ca pastor al bisericii din Bloemfontein. Timp de câţiva ani a rămas singurul pastor ordinat din întregul stat liber Orange. La început ţăranii au manifestat tendinţa de a desconsidera un pastor atât de tânăr; însă darul său deosebit de a predica le-a câştigat rapid încrederea şi stima, Andrew ducând la îndeplinire o lucrare remarcabilă pe o zonă extinsă. Au urmat două scurte perioade de păstorire, fiecare a câte patru ani, în Worcester şi Cape Town: apoi în 1871 a început o remarcabilă lucrare de slujire la Wellington timp de patruzeci şi cinci de ani, până la chemarea sa Acasă.

Andrew Murray a fost renumit pentru diversitatea deosebită a talentelor şi preocupărilor sale, precum şi pentru puterea sa ca predicator. Pastor, evanghelist, vorbitor la convenţii, om de stat cu spirit misionar şi educator - el a excelat în toate aceste domenii. A atins plinătatea staturii de pastor în urma unei participări la o Convenţie Keswick în 1881. De la începuturile convenţiei el a urmărit rapoartele acesteia cu cel mai mare interes. În 1880 o afecţiune a gâtului l-a obligat să renunţe la predicare iar medicii i-au dat prea puţină speranţă în a mai putea vorbi vreodată publicului. Venind în Marea Britanie pentru consult de specialitate nu a primit încurajări mai consistente; simţind o mare nevoie, el se îndreptă spre Keswick. Acolo, în cadrul unei întâlniri ulterioare convenţiei, el s-a ridicat spre a mărturisi dorinţa sa pentru o viaţă plină de Duh Sfânt, iar a doua zi „i s-a revelat Domnul."

Într-o mărturie scrisă pentru Viaţa de Credinţă (The Life of Faith) el a spus „Eul care caută să facă lucrarea lui Dumnezeu este mult mai periculos decât refuzul ascultării; firea, care se strecoară încercând să înveţe adevăruri  spirituale şi  să înfăptuiască lucrări spirituale, face imposibilă desfăşurarea vieţii lui Dumnezeu cu maximum de putere în suflet... Am fost condus spre casa de vindecare prin credinţă din Londra şi am fost învăţat ce lucru deosebit de solemn şi binecuvântat este să îl rog pe Domnul să vină şi să preia prin Duhul Sfânt, controlul trupului meu, pentru a-l însănătoşi şi fortifica... (La Keswick) Am crezut şi L-am primit pe Isus ca pe Cel ce mă curăţeşte. Privesc spre El şi aştept ca stropirea cu sânge să fie la fel de glorioasă şi eficientă ca şi jertfa de sânge. Şi am realizat că umplerea nu poate decât să urmeze curăţirii..."

Şi-a recăpătat vocea şi s-a reîntors în Africa de Sud în plinătatea puterii sale spirituale.

Mâna sa a scris multe cărţi care au fost citite cu nesaţ de lumea vorbitoare de limba engleză; cu toate că majoritatea au fost scrise în limba afrikaans, ele au avut parte de o circulaţie mult mai largă în traducere engleză. El a vizitat Anglia din nou în 1895, iar luările sale de cuvânt la Keswick au lăsat o impresie de neuitat. De asemenea a pregătit o serie de predici pentru o mare campanie de evanghelizare în Londra de est; acestea au fost redate verbal şi publicate sub titlul Predare Totală (Absolute Surrender). Au fost necesare numeroase ediţii pentru a veni în întâmpinarea cererilor, această reeditare prezentând unei noi generaţii provocarea vieţii complet închinate Domnului.

Adevărata viţă ~ Andrew Murray
  

Preţul nostru: 10.50 RON

Banii ~ Andrew Murray
  

Preţul nostru: 5.00 RON

Creşte-ţi copiii pentru Hristos ~ Andrew Murray
  

Preţul nostru: 15.00 RON

Predare totală ~ Andrew Murray
  

Preţul nostru: 15.00 RON

Rămâneţi în Hristos ~ Andrew Murray
  

Preţul nostru: 20.00 RON

Şcoala ascultării ~ Andrew Murray
  

Preţul nostru: 9.50 RON

Veghea de dimineaţă ~ Andrew Murray
  

Preţul nostru: 5.80 RON

Viaţa de rugăciune ~ Andrew Murray
  

Preţul nostru: 11.00 RON

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment