CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter | Abonare newsletter Aboneaza-te la newsletter |
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania
Arheologia Bibliei

Arheologia Bibliei

James K. Hoffmeier

Preţul nostru: 69.00 RON

Detalii produs

ISBN: 9789738998438
Număr pagini: 192
Codul produsului: 8510
Dimensiuni produs: 245 x 200 mm

Descrierea produsului

"În ultimii două sute de ani, cercetările arheologice au oferit noi informaţii care le permit oamenilor din secolul al XXI-lea să scruteze trecutul îndepărtat şi să deschidă capitole ale istoriei omenirii care nu au fost citite de secole şi uneori chiar de milenii. Una dintre regiunile în care arheologia a jucat un rol decisiv în trezirea la viaţă a trecutului este Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat al Antichitatii... Vestigiile arheologice din Orientul Apropiat dau naştere următoarelor întrebări: Au ceva în comun cu Biblia, cartea care a influenţat atât de profund cultura occidentală? Relatările din Biblie, în special cele vechi de trei mii de ani şi chiar mai mult, sunt mit sau istorie? Oare o disciplină stiinţifică cum este arheologia este compatibilă cu o carte în mod evident religioasă cum este Biblia? Acestea sunt întrebări pertinente la care cartea de faţă va încerca să ofere răspunsuri."
-- James K. Hoffmeier

Ediţie de o ţinută grafica de excepţie, bogat ilustrată, cusută, tipărită pe hârtie velină, cu coperţi tari

M-am nascut in Egipt, nu departe de faimosul Muzeu din Cairo si la mai putin de 10 km (6 mi) de Piramidele de la Giseh, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Tatalui meu ii placeau istoria si arheologia, prin urmare in copilarie m-a purtat prin tot Egiptul, aratandu-mi locuri minunate. La varsta de zece ani am vizitat Libanul, Siria si Iordania si am avut ocazia sa exploram Qumranul, unde au fost gasite Manuscrisele de la Marea Moarta, Ierusalimul, Ierihonul si alte situri. De la o varsta frageda, fara indoiala datorita pasiunii tatalui meu pentru Biblie, el obisnuia sa imi vorbeasca despre felul in care cutare sit sau cutare obiect se incadreaza in istoria biblica. Aceste experiente m-au facut sa ma decid foarte usor sa studiez arheologia biblica atunci cand a sosit momentul sa imi declar materia principala la universitate. La Wheaton College (Illinois), profesorul Alfred Hoerth, caruia ii este dedicata aceasta carte, m-a invatat multe lucruri pe care inca le pretuiesc. Si m-a invatat in special ca arheologia nu poate atat de mult sa „dovedeasca” Biblia, asa cum cred de cele mai multe ori oamenii (desi in anumite cazuri arheologia confirma istoricitatea evenimentelor sau a persoanelor), cat sa o „imbunatateasca”. Ceea ce voia profesorul Hoerth sa spuna prin „a imbunatati” este ca arheologia poate sa produca o informatie valoroasa care ne ajuta sa intelegem Biblia mai bine, facand-o sa prinda viata. In aceasta carte sunt cercetate Vechiul Testament si Noul Testament, pentru a prezenta cititorului unele descoperiri dintre cele mai vechi, dar si dintre cele mai recente care arunca lumina asupra Bibliei.
Sa speram ca informatiile cuprinse in lucrarea de fata vor face ca Biblia sa prinda viata si ii vor oferi cititorului increderea ca ceea ce ne istoriseste pe paginile ei este ancorat in spatiu si in timp.
Autorul

Cuprins

Prefata
Diagrama cronologica cudatele aproximative

PARTEA I
Introducere in arheologie si aplicarea acesteia laVechiul Testament
Capitolul 1 Inceputurile arheologiei
Capitolul 2 Biblia, arheologia si interpretarea
Capitolul 3 Geneza: originile lumii si ale Israelului
Capitolul 4 Israel in si in afara Egiptului

PARTEA A I I - A
Teritoriul si regii Israelului
Capitolul 5 Luarea in stapanirea Tarii Fagaduintei
Capitolul 6 Judecatori, profeti si regi
Capitolul 7 Imparatia vine
Capitolul 8 Povestea a doua regate: Israel si Iuda
Capitolul 9 Din Babilon la Ierusalim

PARTEA A I I I - A
Perioada NouluiTestament
Capitolul 10 Lumea greco-romana a Noului Testament
Capitolul 11 Viata si slujirea lui Isus din Nazareth
Capitolul 12 Moartea si ingroparea lui Isus
Capitolul 13 Aparitia si raspandirea crestinismului
Epilog Calatoria abia a inceput
Bibliografie
Index
Contributii fotografice

blog comments powered by Disqus

Vezi mai multe produse în categoriile următoare:

Produse > Cărţi > Dicţionare, Enciclopedii

Recenzii ale clienţilor pentru acest produs

Doreşti să scrii o recenzie la acest produs?
Numele dumneavoastră:
Recenzia dumneavoastră:

Vă rugăm să nu folosiţi acest formular pentru a trimite comenzi sau solicitări. Este probabil că nu veţi primi răspuns! Pentru comenzi, utilizaţi contul dumneavoastră. Pentru orice alte întrebări, folosiţi formularul de contact

Abonati-va la newsletter
Periodic trimitem prin e-mail noutati, oferte speciale, carti cu pret redus. Nu trimitem mai des de 3-4 ori pe luna. Va invitam sa va inscrieti pentru a primi notificari din partea noastra.

Clienţii care au cumpărat acest produs au mai cumpărat

Duhul Sfânt ~ Billy Graham
În calitate de creştin, ai la îndemână o putere stimulatoare, revoluţinară...
RRP: 27.00 RON
Preţul nostru:
22.00 RON

Reducere: 5.00 RON (19%)
Israel, Ţara Făgăduită ~ Lance Lambert
Pământul lui Israel, istoria lui, oraşul cel mai de seamă, toate îşi datorează unicitatea faptului că Mântuitorul, Trimisul lui Dumnezeu pentru salvarea acestei lumi, S-a născut evreu. Destinul Lui şi destinul evreilor sunt pentru vecie ţesute.
Preţul nostru:
5.70 RON

Războaiele viitorului ~ Aurel Gheorghe
Fără îndoială se poate afirma că suntem generaţia care asistă la derularea ultimelor momente ale istoriei. Tot ceea ce se întâmplă pe scena politică a lumii, în mod special în Orientul Mijlociu, indică faptul că se împlinesc profeţiile legate de vremea de pe urmă.
Preţul nostru:
15.00 RON

Colecţia Reforma. Martin Luther, Scrieri, vol. 1 ~ Martin Luther
Prezentul volum cuprinde patru lucrări fundamentale pentru direcţia gîndirii reformatorului german: Cele 95 de teze, publicate în 1517, şi trei scrieri din tumultosul an 1520: Despre libertatea creştinului (Scrisoare deschisă Papei Leon al X-lea), Despre robia babiloniană a bisericii şi Către nobilimea germană.
Preţul nostru:
60.00 RON

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment