CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter | Abonare newsletter Aboneaza-te la newsletter |
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania
Bărbaţi şi femei - Diferenţele pot fi o sursă de bucurie

Bărbaţi şi femei - Diferenţele pot fi o sursă de bucurie

Larry Crabb

Preţul nostru: 25.00 RON

Detalii produs

Legare: sc
ISBN: 9789738960077
Număr pagini: 206
Codul produsului: 6197
Dimensiuni produs: 150 x 200 x 10 mm
Greutate produs: 0.230 kg

Descrierea produsului

Cum se poate ajunge la o căsnicie durabilă?


Atât bărbaţii cât şi femeile se confruntă cu o problemă gravă, care se dovedeşte a fi duşmanul de moarte al unei bune relaţionali. Problema este următoarea: suntem preocupaţi. în primul rând şi mai presus de orice, de noi înşine. Fiecare din noi. fără să roşim la aceasta, suntem dominaţi în cel mai înalt grad de preocuparea pentru propria bunăstare. De orice natură ar fi aceasta.
Oferind numeroase exemple din activitatea sa de consilier, Larry Crabb ne arată cum ne putem redirecţiona atenţia dinspre propria persoană spre persoana de lângă noi, sau. cum spune el. cum să devenim ..centraţi pe celălalt".


Dr. Crabb susţine că între bărbaţi şi femei există diferenţe importante, care înţelese si recunoscute ca atare, pot duce la o satisfacţie profundă pe care fiecare dintre părţi o poate simţi relativ la cealaltă, o satisfacţie care să dureze întreaga viaţă.


„Această carte a lui Larry Crabb despre natura umana, harul divin şi viaţa creştină, se constituie într-un îndreptar de departe mai bun pentru căsnicie decât mulţimea de modele din acest domeniu, modele în care accentul se pune pe preocuparea pentru sine şi pe respectarea autoimpusă a unor reguli, şi care şi-au dovedii de prea multe ori ineficienta. Bărbaţi şi Femei este o carte în urma lecturii căreia cuplurile care au probleme—şi nu numai ele—vor căpăta înţelepciune şi vor găsi
-J. I. Packer, profesor de teologie. Regent College


„Această ultimă carte a lui Larry Crabb este un nou succes de librărie. Vei fi de acord cu aceasta. pentru că, după ce o vei citi. vei dori să o citească întreaga familie şi toţi cei care-ţi sunt apropiaţi, ca după aceea să decideţi să vă adunaţi cu toţii la un sfârşit de săptămână pentru a discuta pe marginea ei şi a o aplica la viaţa de zi cu zi."
—Gary Smalley, preşedinte, Today's Fumily


„Indiferent că este vorba de relaţia cu soţul meu sau de cea pe care o am cu bărbaţii cu care lucrez, doresc ca Isus să se afle în centrul acesteia—pentru că numai El ne poate ajuta să ne bucurăm de diferenţele care există între noi. Şi probabil acesta este şi motivul pentru care apreciez în mod intitulat Diferenţele pot ti o sursă de bucurie. Mulţumesc, Dr. Crabb!"
- Joni Eareckson Tada, director, Joni and Friends

Cuvânt înainte:

Căsătoria în America seamănă uneori cu o afacere—rentabilă şi susţinută prin împrumuturi. Pentru mulţi, căsătoria de-abia dacă presupune ceva mai mult decât riscurile contractării unui credit sau ale preluării unor responsabilităţi în condiţii avantajoase. Aşteptările legate de beneficii obţinute în termen scurt, facililităţi şi o diversitate agreabilă se află undeva ascunse în agenda fiecărui partener de căsătorie.

„Investiţiile strategice" se îndreaptă spre menţinerea controlului, păstrarea unui loc în frunte, achiziţii la preţ mic şi vânzări la preţ ridicat.
În căsătoria creştină însă nu se vorbeşte de existenţa unor măsuri de siguranţă, de clauze contractuale complicate sau de feţi-frumoşi pe cai albi.

Singura clauză prenupţială impusă de Dumnezeu este aceea de a fi consultat El, Proiectantul căsătoriei. Acest drept al Lui se bazează pe triunghiul Dumnezeu-Soţ-Soţie, adică pe un parteneriat.
Fiecare se întrepătrunde cu celălalt, iar profitul net este bucuria fiecăruia.
Acum mai bine de patruzeci de ani, cea care avea să-mi devină soţie şi cu mine ne aflam într-o bisericuţă unde ne-am legat în mod public să ne fim unul alături celuilalt cât vom trăi. A fost un pas făcut prin credinţă, pentru că nu ne cunoşteam foarte bine unul pe celălalt. Mai ales însă, nu ne cunoşteam foarte
bine nici pe noi înşine. Sau, ca să împrumut iar un termen din economie, am început să cheltuim unul din resursele celuilalt. Siguranţa dată de faptul că aveam un partener pe viaţă ne-a propulsat din punct de vedere emoţional în grupul celor cu venituri ridicate. Ne-am trezit astfel cu toate rezervele epuizate. Sau, cum spunea apostolul Pavel, „muşcându-ne şi mâncându-ne unii pe alţii", în primejdie de-a ne distruge.
Ca în multe alte căsnicii, şi în a noastră au apărut în timp fisurile, ascunse însă în zilnicul du-te-vino şi sub alte forme. Sigur că ne iubeam, străduindu-ne să rămânem solvabili din punct de vedere afectiv, dar mereu înregistram un deficit şi nu înţelegeam de ce.


Dr. Larry Crabb a consiliat multe perechi căsătorite care aveau aceleaşi probleme ca şi noi, şi a identificat principalul vinovat—eul pe care-l aducem cu noi la altar. El ne reaminteşte că egocentrismul ne ameninţă bugetul conjugal. Acesta e „păcatul, care ne înfăşoară aşa de lesne". Atât timp cât nu vom deveni conştienţi de răul pe care ni-l producem singuri prin datoriile contractate datorită toanele noastre, şi mai ales datorită mâniei, pe care nu o înlocuim cu iertarea, deficitul va creşte mereu.


Având în urmă ani de experienţă în consilierea maritală, Dr. Crabb ne avertizează că nu e suficient să menţinem un bilanţ echilibrat, ci căsătoria presupune o unire fericită în care sacrificiul de sine stă la loc de cinste.

Când îl punem pe celălalt pe primul loc, fără a ne mai gândi la propriul câştig, Dumnezeu ne va da ca dividende bucuria şi împlinirea. în căsnicie câştigăm atunci când ştim să ne bucurăm de diferenţele dintre noi, ca persoane de sex opus; fiecare partener îmbogăţeşte relaţia prin contribuţia lui, preschimbând-o într-o aventură temerară.
Dintre toate informaţiile şi statisticile publicate cu scopul de a aduce o mai mare împlinire în căsătorie, acest „raport" şi, totodată, această „recomandare" le lasă în urmă pe celelalte datorită echilibrului adus de argumentele biblice şi soluţiile viabile pe care le propune. Tuturor bărbaţilor şi femeilor interesate să investească în căsnicia lor, le recomandăm acest ghid al frumuseţii adevărate şi al beneficiilor pentru întreaga viaţă.
- Howard şi Jeanne Hendricks Center for Christian Leadership Dalias Theological Seminary

Prefaţă:

Observ în lumea creştină două tendinţe care mă îngrijorează.
În primul rând, Evanghelia e redusă treptat la mesajul că Isus Hristos ne oferă o nouă identitate în locul celei distruse de faptul că am crescut într-o familie disfuncţională. În al doilea rând, identitatea noastră în Hristos este destul de des interpretată într-un mod care ascunde unicitatea noastră ca fiinţe de sex opus în spatele egalităţii noastre ca şi creştini.

Pe măsură ce înaintez în vârstă, sunt tot mai ataşat de câteva principii fundamentale care par să crească în importanţă şi să contrazică în mod direct cele două tendinţe de care aminteam.

Unul din aceste principii fundamentale e acela că începutul Evangheliei prezintă mesajul judecăţii, în vreme ce piatra nestemată din mijloc este iertarea. Până nu vom recunoaşte gravitatea păcatului nostru şi cât de minunată e iertarea lui Hristos, vom perverti adevărul despre identitatea noastră în Hristos într-o măruntă şi afectată iubire de sine. Dacă însă înţelegem că iertarea e manifestarea vizibilă a harului lui Dumnezeu, atunci vom învăţa să ne bucurăm de noua noastră identitate în Hristos, devotându-ne lui Dumnezeu în adorare şi slujindu-i pe ceilalţi.

Un al doilea principiu fundamental este acela că, atunci când identitatea noastră este în mod legitim afirmată, masculinitatea, respectiv feminitatea, se vor manifesta într-un mod cu atât mai distinct în toate relaţiile noastre. Vom fi gata să oferim lucrurile cu care am fost înzestraţi ca persoane de un anumit sex, având în vedere binele celuilalt şi mai puţin propria persoană.

Cartea de faţă gravitează în jurul acestor două convingeri, care intră în directă contradicţie cu cele două tendinţe menţionate anterior. Sper ca ea să stârnească un dialog atât între adepţii acestor tendinţe cât şi între adversarii lor. Pentru mine, ideea că Evanghelia se sprijină pe miracolul iertării permanente şi perspectiva conform căreia bărbaţii şi femeile, deşi în egală măsură răscumpăraţi şi moştenitori, se completează într-o fericită diversitate, face parte din categoria „lucrurilor pe care le-am descoperit şi de care sunt absolut convins."

Cuprins:

Cuvânt înainte

Prefaţă


Mulţumiri


Introducere


Partea întâi


De ce nu funcţionează relaţiile:

Probleme comune atât bărbaţilor cât şi femeilor


Unu - Ce nu merge bine în căsnicia noastră?


Doi - O autoanaliză sinceră


Trei - Adevărata problemă


Patru - Cu siguranţă nu sunt chiar atât de rău!


Cinci - Schimbarea e posibilă


Şase - Celebrarea iertării




Partea a doua


Cum funcţionează relaţiile: Diferenţa de care bărbaţii şi femeile se pot bucura


Şapte - O întrebare dificilă


Opt - Dar oare chiar există o diferenţă?


Nouă - Masculinitate şi feminitate


Zece - Modalităţi unice de exprimare liberă a iubirii


Unsprezece - Relaţionarea ca bărbaţi şi femei


Doisprezece - Diferenţele pot fi o sursă de bucurie


Note


Despre autor


Ghid de discuţie

blog comments powered by Disqus

Vezi mai multe produse în categoriile următoare:

Produse > Cărţi > Căsătorie & Familie > Soţi şi soţii

Recenzii ale clienţilor pentru acest produs

Doreşti să scrii o recenzie la acest produs?
Numele dumneavoastră:
Recenzia dumneavoastră:

Vă rugăm să nu folosiţi acest formular pentru a trimite comenzi sau solicitări. Este probabil că nu veţi primi răspuns! Pentru comenzi, utilizaţi contul dumneavoastră. Pentru orice alte întrebări, folosiţi formularul de contact

Clienţii care au cumpărat acest produs au mai cumpărat

Căsătorie sfântă ~ Gary Thomas
S-au scris zeci de cărți care oferă călăuzire pentru întemeierea unei căsnicii de vis. Dar daca scopul primar al lui Dumezeu pentru căsătoria ta nu este acela de a te face fericit... ci sfânt? Și dacă relația maritală nu gravitează atât de mult în jurul tău și a partenerului tău, cât în jurul lui Dumnezeu?
Preţul nostru:
23.00 RON

Vise năruite - Nebănuita cale a lui Dumnezeu spre bucurie ~ Larry Crabb
„Visele năruite”, scrie Larry Crabb, „nu le avem niciodată la întâmplare. Ele sunt întotdeauna o piesă dintr-un joc de puzzle mai mare, un capitol dintr-o poveste mai lungă.”
Preţul nostru:
21.00 RON

Înţelegând oamenii: Tânjirea profundă după relaţii ~ Larry Crabb
„Orice încercare de a-i ajuta pe oameni trebuie să înceapă cu un efort de a-i înţelege”, spune Dr. Larry Crabb. „Şi singura sursă de informaţie pe deplin demnă de încredere pentru aceasta este Biblia.”
Preţul nostru:
21.00 RON

12 minciuni pe care soţii le spun soţiilor ~ Tim & Sheila Riter
otilor si sotiilor, vi s-a intamplat sa va intalniti cu o forma sau alta de minciuna? Cu cazuri in care ceea ce vi s-a spus nu a fost intregul adevar? Poate sub forma unor informatii derutante: v-a spus intregul adevar, insa doar cat sa va indeparteze de realitate. Poate v-a spus doar o parte din adevar: suficient adevar ca sa sune bine, dar amestecat cu suficient neadevar ca sa fie protejat
Preţul nostru:
14.00 RON

Cele 10 porunci ale căsătoriei ~ Ed Young
În cuvinte profunde, uneori pline de umor, dar întotdeauna inspirate din Scriptură, Ed Young ne prezintă din experiența lui de zeci de ani de consiliere maritală zece porunci pentru o căsătorie pe viață și fericită.
Preţul nostru:
23.00 RON

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment