CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter | Abonare newsletter Aboneaza-te la newsletter |
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania

Derek Prince

Derek Prince (1915-2003) s-a născut în India, având părinţi britanici. El a studiat greaca și latina la Colegiul Eton și la Colegiul King din Cambridge, Anglia. După absolvire a primit o bursă (echivalentă cu funcția de profesor) pentru a preda filosofia antică și modernă la Colegiul King. A studiat, de asemenea, ebraica, aramaica și limbi moderne la Cambridge și la Universitatea Ebraică din Ierusalim. În timpul studenției a fost un filosof și un agnostic declarat.

Pe când servea în cadrul Corpului Medical Britanic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Derek a început să studieze Biblia ca pe o lucrare filosofică. Convertindu-se în urma unei puternice întâlniri cu Isus Hristos, el a fost botezat cu Duhul Sfânt câteva zile mai târziu. Ca urmare a acestei întâlniri, el a tras două concluzii: prima, că Isus Hristos este viu, și a doua, faptul că Biblia este o carte adevărată, relevantă și de actualitate. Aceste concluzii i-au transformat întreaga viață, pe care apoi a dedicat-o studierii și predicării Sfintei Scripturi.

Fiind lăsat la vatră din cadrul armatei în anul 1945 la Ierusalim, s-a căsătorit cu Lydia Christensen, fondatoarea unei case de copii din același oraș. La căsătoria lor, el a devenit imediat un tată pentru cele opt fete adoptate de Lydia: șase evreice, o arabă palestiniană și o englezoaică. Împreună, familia a fost martora renașterii statului Israel în 1948. La sfârșitul anilor 50 au adoptat o altă fetiță, în perioada în care Derek slujea în Kenya ca director al unui colegiu de pregătire a profesorilor.

În 1963, familia Prince a emigrat în Statele Unite și Derek a păstorit o biserică în Seattle. În 1973, el a devenit unul dintre fondatorii slujirii „Intercessors for America” (mijlocitori pentru America), lucrare ce dăinuie și azi. Cartea sa, „Făurirea istoriei prin post și rugăciune”, a trezit creștinii din întreaga lume ca să preia responsabilitatea de a se ruga pentru conducerea națiunii lor.

După moartea Lydiei Prince în 1975, Derek s-a căsătorit în 1978 cu Ruth Baker (o mamă singură a trei copii adoptați). El și-a întâlnit a doua soție, la fel ca și pe prima, în timp ce ea slujea Domnului în Ierusalim. Ruth a murit în decembrie 1998 la Ierusalim, unde au locuit împreună începând din 1981.

Cu excepția ultimilor ani înainte de moartea sa, Derek a perseverat în chemarea pe care Dumnezeu i-a făcut-o, călătorind în întreaga lume, predicând adevărul revelat al lui Dumnezeu, rugându-se pentru cei bolnavi și suferinzi și împărtășind înțelegerile sale profetice despre evenimentele mondiale în lumina Scripturii. Fiind recunoscut pe plan internațional ca un erudit al Bibliei și un părinte spiritual, el a înființat o slujire de învățătură ce s-a extins în 60 de ani pe șase continente. El este autorul a peste 50 de cărți, 600 învățături audio și 100 învățături video, dintre care multe au fost traduse și publicate în peste 100 de limbi. El a fost un deschizător de drumuri pentru teme de învățătură, precum ar fi: blesteme transmise din generații, semnificația biblică a Israelului și demonologie.

Programul radio, înființat de Derek în 1979, a fost tradus în mai mult de 12 limbi și continuă să atingă viețile și astăzi. Darul său principal, de a explica Biblia și învățăturile ei într-o manieră clară și simplă, a ajutat la punerea unei temelii a credinței în milioane de vieți. Abordarea lui Derek, fiind lipsită de limitarea sau asocierea cu un anumit cult religios, a făcut ca învățătura lui să fie în aceeași măsură atât relevantă, cât și utilă pentru oamenii din toate mediile rasiale și religioase. Se estimează că învățătura sa ar fi avut o rază de acțiune ce s-a extins pe mai mult de jumătate de glob.

În 2002, Derek a spus: „Este dorința mea - și cred că și dorința Domnului - ca această slujire, pe care Dumnezeu a început-o prin mine în urmă cu 60 de ani, să-și continue lucrarea până la revenirea lui Isus”.

La 24 septembrie 2003, Derek Prince a murit în somn în locuința sa din Ierusalim, la vârsta de 88 de ani.

El a fost tatăl a 12 copii, toţi fiind adoptaţi, şi a numeroşi nepoţi şi strănepoţi.

Derek Prince Ministries continuă să distribuie învățăturile sale și să instruiască misionari, lideri de biserici și congregații prin cele 30 de birouri DPM din întreaga lume, incluzând birourile principale din Australia, Canada, China, Franța, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Rusia, Africa de Sud, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Pentru informații actuale cu privire la locațiile din întreaga lume, vizitează www.derekprince.com.

 

 

Binecuvântare sau blestem ~ Derek Prince
  

Preţul nostru: 27.00 RON

Chemați să fim învingători ~ Derek Prince
  

Preţul nostru: 20.00 RON

Darurile Duhului Sfânt ~ Derek Prince
  

Preţul nostru: 24.00 RON

Eliberarea biblică ~ Derek Prince
  

Preţul nostru: 30.00 RON

Ești important pentru Dumnezeu ~ Derek Prince
  

RRP: 17.00 RON
Preţul nostru: 16.00 RON
Reducere: 1.00 RON (6%)

HIT ALTAL LEHETSEGES ~ Derek Prince

Preţul nostru: 29.60 RON

Legământul căsniciei ~ Derek Prince
  

Preţul nostru: 10.00 RON

Légy tökéletes! De hogyan? ~ Derek Prince

Preţul nostru: 33.00 RON

Pus deoparte pentru Dumnezeu ~ Derek Prince
  

Preţul nostru: 23.00 RON

Puterea numelui Său ~ Derek Prince
  

Preţul nostru: 19.00 RON

Răscumpărat cu sânge ~ Derek Prince
  

Preţul nostru: 23.00 RON

Seria fundamentelor ~ Derek Prince

Preţul nostru: 30.00 RON

Soţi şi taţi ~ Derek Prince
  

Preţul nostru: 15.00 RON

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment