Reforma religioasă începută de Martin Luther în 1517 a schimbat cursul istoriei Europei şi al lumii. Martin Luther n-a scris niciodată o carte cuprinzătoare despre crezul Reformei. Lucrul acesta l-a făcut celălalt mare reformator, Jean Calvin.
Cartea de faţă este una dintre cele care au pus bazele gândirii moderne în Europa, în Statele Unite ale Americii şi în multe alte locuri. Ea a avut un impact deosebit de mare asupra românilor din Transilvania şi în general asupra literaturii şi a culturii române.
Cu toate acestea, noi n-am avut-o niciodată în limba noastră. Umplem acum golul acesta în cultura noastră. Chiar dacă această carte a fost scrisă cu 450 de ani în urmă, veţi constata că este şi acum actuală. Chiar dacă nu veţi fi de acord cu toate ideile autorului, veţi găsi cartea instructivă şi binefăcătoare. Merită să o aveţi şi să o citiţi cu atenţie.
Disponibilă în format: două cărţi, vol. 1 şi vol. 2, într-un singur pachet.
Cartea examinează mai întâi din punct de vedere medical durerea și rolul ei. Apoi se ocupă de imaginea de ansamblu a suferinței în lume, întrebându-se: Ce urmărește Dumnezeu? Este apariția suferinței marea greșeală a lui Dumnezeu? În cele din urmă, autorul se ocupă de reacțiile noastre în fața suferinței și de ceea ce putem face pentru a-i ajuta pe cei care suferă.
Ne vine foarte greu sa acceptam pierderea ca sansa de a incepe o viata noua. E cea mai teribila provocare pe care ne-o lanseaza viata. Cu toate acestea, este vorba de un moment esential in dinamica vietii crestine.