CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter | Abonare newsletter Aboneaza-te la newsletter |
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania
Libertatea de a crede. Provocarea legii islamice a apostaziei

Libertatea de a crede. Provocarea legii islamice a apostaziei

Patrick Sookhdeo

Preţul nostru: 25.00 RON

Detalii produs

Număr pagini: 229
Codul produsului: 11545

Descrierea produsului

Islamul este un drum cu sens unic. Non-musulmanii se pot converti la islam, insa musulmanilor nu li se permite sa se converteasca de la islam la alta religie. Toate scolile de lege islamica specifica pedeapsa cu moartea pentru un barbat musulman adult care alege sa-si abandoneze credinta. Cu toate ca rareori se intampla asa ceva, legea impune multe alte pedepse in cazul celor apostati si starneste o ostilitate feroce fata de acestia in cercurile musulmane.

Dar schimbarea este posibila. Unii savanti musulmani au sustinut ca legea apostaziei ar trebui sa fie anulata, astfel incat oamenii sa poata abandona islamul fara sa se teama de represalii. Glasul lor va fi sprijinit de non-musulmani care vor cere, la randul lor, revocarea legii.

Cartea aceasta este menita sa atentioneze cu privire la legea apostaziei din islam si cu privire la pedepsele pe care le presupune, depunand astfel o pledoarie pentru abolirea ei. Sectiunea intai prezinta invatatura musulmana despre apostazie pe baza surselor islamice. Cea de a doua priveste spre dezbaterea referitoare la aceasta lege din randurile musulmanilor, iar a treia trece in revista modul in care sunt tratati cei convertiti de la islam la o alta religie in lumea actuala.

Dr. Sookhdeo a pus la dispozitie un manual important pentru toti cei interesati si preocupati de subiectul libertatilor fundamentale. Multi ii vor fi recunoscatori pentru acest volum de actualitate.

- Din Prefata semnata de episcopul Michael Nazir-Ali

Dr. Patrick Sookhdeo detine doctorate de la London Universitys School of Oriental and African Studies, Western Seminary si Nashotah House Episcopal Seminary. Este autor, conferentiar si consultant, director international la Barnabas Fund si director la Institute for the Study of Islam and Christianity.

CUPRINS:

Cuvant inainte
Introducere
Ce spune islamul clasic despre apostazie
Musulmanii dezbat si interpreteaza legea apostaziei
Aplicarea legii apostaziei in lumea de astazi
Concluzie
Anexa 1: Apostazia: Majora si minora
Anexa 2: Libertatea religiei in islam
Anexa 3: Declaratia universala a drepturilor omului
Anexa 4: Declaratia drepturilor omului in islam de la Cairo
Glosar

blog comments powered by Disqus

Vezi mai multe produse în categoriile următoare:

Produse > Cărţi > Mişcări religioase - Religii ale lumii > Islamism

Recenzii ale clienţilor pentru acest produs

Doreşti să scrii o recenzie la acest produs?
Numele dumneavoastră:
Recenzia dumneavoastră:

Vă rugăm să nu folosiţi acest formular pentru a trimite comenzi sau solicitări. Este probabil că nu veţi primi răspuns! Pentru comenzi, utilizaţi contul dumneavoastră. Pentru orice alte întrebări, folosiţi formularul de contact

Abonati-va la newsletter
Periodic trimitem prin e-mail noutati, oferte speciale, carti cu pret redus. Nu trimitem mai des de 3-4 ori pe luna. Va invitam sa va inscrieti pentru a primi notificari din partea noastra.

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment