CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter | Abonare newsletter Aboneaza-te la newsletter |
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania
O credinţă tulburătoare. Aşteaptă-te ca Dumnezeu să Se amestece în viaţa ta

O credinţă tulburătoare. Aşteaptă-te ca Dumnezeu să Se amestece în viaţa ta

A. W. Tozer

Preţul nostru: 23.00 RON

Detalii produs

Titlu original: A Disruptive Faith
Număr pagini: 156
Codul produsului: 13140
Dimensiuni produs: 145 x 205 mm

Descrierea produsului

CREDINTA: MAI PERICULOASA DECAT PARE !

Cuvantul "credinta" este un cuvant obisnuit, dar a ne pune credinta in Dumnezeu este o decizie neobisnuit de grea, urmata de consecinte si, pentru ca asa a randuit El, inconveniente. Credinta in Dumnezeu ne imbarbateaza doar in masura in care avem incredere in El -- iar increderea de neclintit este semnul distinctiv al crestinilor maturi care au ingaduit credintei sa se amestece in viata lor si sa le abata privirea de la propriile scopuri, nevoi si dorinte. Acesta este un proces care ne tulbura viata, ne strica tihna si ne poate aduce chiar durere.

"O credinta tulburatoare" este invatatura lui A. W. Tozer cu privire la ceea ce el a numit "credinta care nelinisteste" -- o credinta care il contrazice pe cel necredincios si ameninta multumirea de sine a crestinului. Pe aceste pagini renumitul pastor si teolog arata cum credinta veritabila naste, pentru ca asa a randuit Dumnezeu, nemultumire fata de aceasta viata, dezvatandu-i pe crestini de dependenta de lucrurile pamantesti pentru a-i pregati pentru slavita si vesnica viata viitoare. In felul acesta, fiecare dintre noi ar trebui sa fie incurajat sa-si aprofundeze credinta pana in punctul unei sfinte insatisfactii -- si sa-si cunoasca noua speranta in vesnicia cu Dumnezeul Atotputernic!

A. W. Tozer a inceput sa-L urmeze pe Dumnezeu la varsta de 17 ani, dupa ce a auzit un predicator pe strada in Akron, Ohio, si a ramas pe acest drum toata viata. Teolog autodidact, Tozer a fost si un pastor, scriitor si publicist ale carui cuvinte patrunzatoare continua sa captiveze intelectul si sa miste sufletul credinciosului de azi. A scris peste 40 de carti, iar "Urmarirea lui Dumnezeu" si "Cunoasterea Celui Sfant" sunt considerate lucrari devotionale clasice.

 

Cuprins:

Introducere

1. Geneza credintei noastre crestine

2. Intarirea credintei noastre

3. Credinta priveste chipul lui Dumnezeu

4. Credinta noastra se odihneste in lucrarile Lui

5. Credinta duce la desavarsire spirituala

6. Credinta se ridica deasupra rastalmacirilor si denaturarilor pe care le intalnim in viata

7. Credinciosie in adevar si in dragoste

8. Credinta este o calatorie a inimii

9. Natura nelinistitoare a credintei

10. Credinta produce eroi spirituali

11. Provocarea credintei noastre

12. Ce este de facut cand credinta slabeste

13. Telul suprem al credintei noastre

14. Natura sfanta a credintei noastre

15. Viata ascunsa a credintei

 

Introducere "Inchinarea nu mai e inchinare cand reflecta mai mult cultura din jurul nostru decat pe Hristosul din launtrul nostru." A. W. Tozer Pe parcursul lucrarii sale de slujire, Dr. A. W. Tozer a scos mereu apa proaspata din izvoare vechi. A mers pe calea celor infometati si insetati dupa Dumnezeu, gasind adesea in viata lor puncte de reper care i-au sporit dorinta de a intelege ce inseamna sa cresti si sa te maturizezi in Hristos. Mai important, el a meditat cu dedicare la Cuvantul lui Dumnezeu, pana cand inima sa a putut auzi adevarurile Lui. De aceea poate sa-i invete multe pe cei inruditi spiritual cu el si are multe de spus pe tema adevaratei credinte biblice, asa cum este prezentata in cartea Evrei.

Tozer indragea mult zicala vechilor luterani: "Credinta e un lucru nelinistitor." Veti gasi acest concept razbatand din toata cartea. Intr-unul din capitole, Tozer arata ca credinta este o calatorie a inimii. Contrar anumitor invataturi de azi, credinta nu e destinatia. In plus, credinta nu creeaza lucruri. Desi exista intregi lucrari de slujire axate pe credinta, dedicate sa-i invete pe oameni cum pot obtine ceea ce doresc de la Dumnezeu, Dr. Tozer spune ca credinta nu creeaza nimic, ci este acel organ spiritual care ne ajuta sa vedem ce a creat Dumnezeu. Scopul credintei este ca noi sa strapungem vizibilul pentru a vedea realitatea invizibila, adica pe Dumnezeu. Cand Scripturile spun ca noi "umblam prin credinta, nu prin vedere," se refera la acest aspect invizibil, mistic, al creatiei lui Dumnezeu.

Tema cartii de fata este aspectul tulburabator al credintei, defalcat in trei domenii principale. Mai intai, exista tulburarea initiala provocata de credinta omului nemantuit. Credinta Bibliei contrazice modul de viata din afara lui Isus Hristos. Din toate punctele de vedere, credinta tulbura viata de pacat si razvratire impotriva lui Dumnezeu. Ea contrazice tot ce tine de omul natural. Inceputul credintei este o tulburare -- o profunda convingere privind pacatul.

In al doilea rand, la crestinul aflat in procesul de crestere apare tulburarea continua a multumirii de sine. Tendinta noastra este sa fim asa de prinsi de ceea ce facem incat sa nu mai vedem ce a facut Dumnezeu. Credinta ne conduce, ne permite sa privim fata lui Dumnezeu si sa ne odihnim. Credinta biblica ne indeamna sa mergem inainte si ne cere sa ne odihnim complet in lucrarea ispravita a lui Isus Hristos.

In al treilea rand, pentru crestinul matur exista umblarea stabila a credintei, care duce de obicei pe o carare perturbatoare si tulburatoare ce se indreapta catre o experienta mai profunda cu Dumnezeu. Un exemplu din Scriptura ar fi cei trei tineri evrei -- Sadrac, Mesac si Abed-Nego -- care au fost aruncati in cuptorul aprins. Credinta lor i-a bagat in bucluc. Ceea ce i-au spus ei lui Nebucadnetar este caracteristic celor care umbla prin credinta si nu prin vedere. "Iata, Dumnezeul nostru caruia Ii slujim poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate din mana ta, imparate. Si chiar de nu ne va scoate, sa stii, imparate, ca nu vom sluji dumnezeilor tai si nici nu ne vom inchina chipului de aur pe care l-ai inaltat!" (Dan. 3:17-18). Desi credinta lor i-a dus in cuptor, tot ea i-a scos din cumplita incercare. In mijlocul focului, ei au cunoscut, prin credinta, prezenta reala a lui Dumnezeu.

De-a lungul istoriei, oamenii credintei, barbati si femei, au dat de bucluc. Daca umbli prin credinta, vei merge in sens opus cailor lumii. Credinta va refuza sa accepte circumstantele in care te afli si te va indemna sa urmezi perseverent conducerea Duhului Sfant.

Este evident ca Dr. Tozer avea despre acest concept al credintei o parere diferita de a celor care spun ca prin credinta putem crea viata pe care ne-o dorim. El credea ca credinta veritabila duce la o framantare care incepe sa ne dezvete de viata aceasta si ne pregateste pentru cea viitoare. Lucrarea si slujirea Duhului Sfant in viata credinciosului au tot timpul un singur obiectiv: sa aduca fii si fiice la slava.

Cartea de fata este o comoara atat pentru tanarul crestin care abia porneste in cursa credintei, cat si pentru credinciosul veteran care se apropie de linia de sosire. Ca orice bun antrenor, Dr. Tozer ne indreapta mereu atentia catre pista corecta, ne arata cum sa ocolim obstacolele inevitabile, adica realitatea intreitului nostru inamic -- lumea, carnea si diavolul -- si transmite adevarul brutal cu privire la ce trebuie sa facem pentru a merge pana la capat, intr-o lume ce ne sta impotriva, si a termina cu bine. Felul in care descrie viata de credinta, cu ajutorul cartii Evrei, va va imbarbata ca sa treceti victoriosi linia de sosire.

 

- James L. Snyder

blog comments powered by Disqus

Vezi mai multe produse în categoriile următoare:

Produse > Cărţi > Viaţă Creştină

Recenzii ale clienţilor pentru acest produs

Doreşti să scrii o recenzie la acest produs?
Numele dumneavoastră:
Recenzia dumneavoastră:

Vă rugăm să nu folosiţi acest formular pentru a trimite comenzi sau solicitări. Este probabil că nu veţi primi răspuns! Pentru comenzi, utilizaţi contul dumneavoastră. Pentru orice alte întrebări, folosiţi formularul de contact

Clienţii care au cumpărat acest produs au mai cumpărat

Pericolele unei credinţe superficiale. Trezirea din letargia spirituală ~ A. W. Tozer
O chemare pentru toți creștinii să treacă de la o trăire superficială, la o credință profundă.
Preţul nostru:
23.00 RON

Viaţa răstignită. Cum să trăim o experienţă creştină mai profundă ~ A. W. Tozer
In timpul vietii sale, renumitul invatator A. W. Tozer a fost invitat adesea sa vorbeasca la seminarii, in biserici si la conferinte biblice pe tema crucii si a semnificatiei acesteia pentru viata crestina. Din aceasta "esenta" a celei mai bune invataturi date de el pe aceasta tema, ce nu a mai fost publicata pana in prezent, veti intelege mai bine locul central al crucii pentru umblarea noastra prin credinta in Hristos.
Preţul nostru:
23.00 RON

Recuperarea Creştinismului ~ A. W. Tozer
"De obicei lumea absoarbe Biserica inainte ca Biserica sa absoarba lumea." -- A. W. TOZER Pana in ziua cand a murit, A.W. Tozer nu s-a abatut de la a indemna Biserica sa umble ca acei care apartin cu adevarat Imparatiei lui Dumnezeu.
Preţul nostru:
23.00 RON

Anatomia unei dureri ~ C.S. Lewis
"Citind Anatomia unei dureri devenim partasi cu C. S. Lewis nu doar la durerea sa, ci si la intelegerea pe care el o are asupra dragostei, si asta ne imbogateste."
Preţul nostru:
21.00 RON

Rămâneţi în Hristos ~ Andrew Murray
Aţi experimentat vreodată intimitatea reală cu Hristos? În această carte bazată pe textul din Ioan 15:1-12, Andrew Murray ne conduce într-o experienţă complet nouă şi binecuvântată a părtăşiei şi comuniunii cu Hristos. Învăţaţi secretele rămânerii în Viţă, astfel încât credinţa voastră să fie mereu proaspătă, viguroasă şi în continuă creştere. Rămâneţi în Viţă!
Preţul nostru:
20.00 RON

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment