CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter | Abonare newsletter Aboneaza-te la newsletter |
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania
Ortodoxie şi Evanghelism

Ortodoxie şi Evanghelism

Bradley Nassif

Preţul nostru: 34.00 RON

Detalii produs

ISBN: 978-606-732-021-3
Codul produsului: 8803

Descrierea produsului

Ortodoxie si evanghelism
Trei perspective


Bradley Nassif
Michael Horton
Vladimir Berzonsky
George Hancock-Stefan
Edward Rommen


CUPRINS
Cuvant inainte: James I. Packer
Introducere: James J. Stamoolis
1. Sunt compatibile ortodoxia si evanghelismul? Da
Teologia evanghelica a Bisericii Ortodoxe: Bradley Nassif
Raspunsuri
Michael Horton
Vladimir Berzonsky
George Hancock-Stefan
Edward Rommen
Concluzie: Bradley Nassif

2. Sunt compatibile ortodoxia si evanghelismul? Nu
O perspectiva evanghelica: Michael Horton
Raspunsuri
Bradley Nassif
Vladimir Berzonsky
George Hancock-Stefan
Edward Rommen
Concluzie: Michael Horton

3. Sunt compatibile ortodoxia si evanghelismul? Nu
O perspectivă ortodoxa: Vladimir Berzonsky
Raspunsuri
Bradley Nassif
Michael Horton
George Hancock-Stefan
Edward Rommen
Concluzie: Vladimir Berzonsky

4. Sunt compatibile ortodoxia si evanghelismul? Poate
O perspectiva evanghelica: George Hancock-Stefan
Raspunsuri
Bradley Nassif
Michael Horton
Vladimir Berzonsky
Edward Rommen
Concluzie: George Hancock-Stefan

5. Sunt compatibile ortodoxia si evanghelismul? Poate
O perspectiva ortodoxa: Edward Rommen
Raspunsuri
Bradley Nassif Michael Horton
Vladimir Berzonsky
George Hancock-Stefan
Concluzie: Edward Rommen

Epilog: James J. Stamoolis
ContributoriDin Cuvant inainte
James I. Packer

O venerabila balada engleza incepe cu declaratia: „Este lung drumul pana la Tipperary/Mai avem mult de mers.” Inlocuiti Tipperary cu unitatea pe care o dorim intre biserica evanghelica nord-americana pe de o parte – reprezentaand marea grupare a denominatiilor evanghelice – si avanpostul vestic al comunitatii ortodoxe pe de alta parte, iar cuvintele cantecului se potrivesc cu o exactitate de rau augur: intr-adevar, „mai avem mult de mers.” Dar Domnul nostru Isus Cristos, pe care il impartasim si unii ai altii si spre care se indreapta inchinarea noastra, mediatorul intregii vieti divine pe care o impartasim, ne-a aratat foarte clar faptul ca doreste ca poporul sau sa fie una in credinta, in dragoste si in castigarea lumii pentru el. Din locul in care ne aflam, trebuie sa tindem spre convergenta si sa ne „intindem antenele” pentru a atinge acest scop. In cutezanta ascultarii, prin urmare, ne inscriem la aceasta sarcina.
Cautarea unei apropieri teologice mai mari intre ortodocsi si evanghelici este importanta pentru viitor si cu siguranta ca sunt mai multe de spus in acest sens decat s-a spus in aceasta carte. Fie ca aceasta initiativa de pionierat – pentru ca realmente asta este – sa miste multe inimi care sa se alature pe acest drum lung (si cu siguranta că va fi lung) inspre scopul manifest de a-l onora pe Dumnezeu.


Din Introducere
James J. Stamoolis

S-au scris multe carti cu privire la Biserica Ortodoxa, acoperind toate aspectele legate de credinta si viata. Bisericile evanghelice au fost analizate, cuantificate si descrise in numeroase publicatii. Evanghelicii redescopera valoarea patristicii, care sta la baza traditiei ortodoxe. Exista carti care raspund obiectiilor evanghelice fata de Biserica Ortodoxa si altele care inregistreaza date despre calatoria protestantilor inspre ortodoxie. Exista cateva dialoguri publicate intre ortodocsi ai celelalte traditii crestine. Cu toate acestea, ceea ce lipseste este un volum care sa aduca impreuna aparatori ai fiecarei pozitii pentru o interactiune reciproca. In aceasta carte, fiecare autor a scris un capitol despre propria lui perspectiva cu privire la compatibilitatea evanghelismului cu ortodoxia. Fiecare capitol este urmat de reactii ale celorlalti autori la opinia autorului respectiv si apoi raspunsul acestuia din urma la reactiile lor. Acest schimb de perspective face posibila atingerea unui nivel mai adanc al discutiei teologice.
Ceea ce face ca aceasta interactiune sa fie cu adevarat interesanta este faptul ca autorii sunt personali in scrierile lor. Unul dintre acestia a crescut in Biserica Ortodoxa, a fost convertit la o cruciada a lui Billy Graham, a studiat in seminarii evanghelice si ortodoxe si este acum diacon ortodox. Doi dintre autori s-au convertit, parasind traditia parintilor lor. Unul dintre acestia, crescut intr-un mediu evanghelic, a devenit ulterior preot ortodox. Celalalt s-a nascut ortodox si s-a convertit la evanghelici in timp ce studia intr-o universitate.
Dar aceasta este o carte teologica si pentru ca autorii, care au cu totii studii teologice, au adus argumente solide pentru convingerile lor. Daca sunteti in cautarea unor argumente teologice care sa sustina fiecare pozitie, nu veti fi dezamagiti.

blog comments powered by Disqus

Vezi mai multe produse în categoriile următoare:

Produse > Cărţi > Mişcări religioase - Religii ale lumii > Creştinism

Recenzii ale clienţilor pentru acest produs

Doreşti să scrii o recenzie la acest produs?
Numele dumneavoastră:
Recenzia dumneavoastră:

Vă rugăm să nu folosiţi acest formular pentru a trimite comenzi sau solicitări. Este probabil că nu veţi primi răspuns! Pentru comenzi, utilizaţi contul dumneavoastră. Pentru orice alte întrebări, folosiţi formularul de contact

Abonati-va la newsletter
Periodic trimitem prin e-mail noutati, oferte speciale, carti cu pret redus. Nu trimitem mai des de 3-4 ori pe luna. Va invitam sa va inscrieti pentru a primi notificari din partea noastra.

Clienţii care au cumpărat acest produs au mai cumpărat

Dragoste, acceptare şi iertare ~ Jerry Cook , Stanley C. Baldwin
Biserica se află în mijlocul unei lumi care suferă, plină de oameni răniţi, loviţi, zdrobiţi, care au nevoie de eliberare şi vindecare. De ce, totuşi, rezultatele sunt insuficiente şi un număr prea mic de oameni găsesc eliberarea şi vindecarea în biserică? Jerry Cook încearcă să răspundă acestei întrebări pe baza Scripturii şi a experienţei sale de decenii ca pastor.
Preţul nostru:
22.00 RON

Mijlocire şi vindecare ~ Fiona Horrobin
Preţul nostru:
27.00 RON

Închinarea în Duh şi Adevăr ~ Colin Dye
"Prin seria «Sabia Duhului», Colin Dye ne-a oferit o prezentare bine argumentata a armoniei dintre Cuvant si Duh, o relatie care are implicatii majore si azi. Nu mi-as putea imagina o prezentare mai buna. O recomand cu caldura." -- RT Kendall, invatator international
Preţul nostru:
15.00 RON

Dragoste într-un vas spart ~ Mesu Andrews
Îmbinându-și într-un mod impresionant cercetările aprofundate și măiestria de a depana povești, Mesu Andrews aduce la viață una dintre cele mai tulburătoare și fascinante povești ale iubirii și iertării confruntate cu trădări neînchipuit de dureroase.
Preţul nostru:
35.00 RON

Biserica adevărată. Există? Pot să o găsesc? ~ Larry Crabb
Unde pot găsi o biserică pe care să vreau s-o frecventez? Aceasta e întrebarea care frământă inima şi mintea unuia dintre scriitorii şi dascălii evanghelici contemporani de frunte.
Preţul nostru:
23.00 RON

Dicţionar enciclopedic de personaje biblice ~ Richard R. Losch
Dicţionarul enciclopedic de personaje biblice îşi merită cu prisosinţă numele: veţi găsi realmente fiecare personaj din Biblie în această lucrare exhaustivă şi fascinantă
Preţul nostru:
90.00 RON

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment