CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter | Abonare newsletter Aboneaza-te la newsletter |
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania
Picioare de căprioară pe înălţimi

Picioare de căprioară pe înălţimi

Hannah Hurnard

Preţul nostru: 6.50 RON

Detalii produs

Titlu original: Hind's feet on high places
Legare: SC
ISBN: 9739788963
Număr pagini: 200
Codul produsului: RP043
Dimensiuni produs: 120 x 180 mm
Greutate produs: 0.165 kg

Descrierea produsului

Picioare de Căprioară pe Înalţimi este o frumoasă alegorie care dramatizează dorinţa copiilor lui Dumnezeu de a fi conduşi spre noi culmi ale dragostei, bucuriei şi victoriei. Este o operă clasică a literaturii creştine, scrisă pentru a te încuraja şi inspira în propria ta călătorie către înălţimi.

"Lecţiile trimfului asupra răului, a cunoaşterii durerii şi tristeţii, şi în final a descoperirii transformării acestora în ceva extrem de preţios; lecţiile deprinderii în a-L cunoşte într-un fel nou pe Însuşi Domnul Dragostei şi de a afla unirea neântreruptă cu El, printr-o predare bucuroasă şi constantă - acestea sunt lecţiile alegoriei cărţii de faţă. "Înalţimile" şi "picioarele de căprioară" nu se referă la locurile cereşti după moarte, ci se vor experienţa glorioasă a copiilor lui Dumnezeu aici şi acum - dacă vor urma calea aleasă de El pentru ei."

PREFAŢA LA ALEGORIE

Intr-o dimineaţă, la timpul nostru de citire zilnică a Bibliei din Complexul Misionar din Palestina, micuţa noastră asistentă arabă citi din Daily Light (Lumina cea de toate zilele) un verset din Cântarea Cântărilor. „Aud glasul prea iubitului meu! Iată-l că vine, sărind peste munţi, săltând pe dealuri" (Cântarea Cântărilor 2:8). Întrebată asupra semnificaţiei versetului, ea privi cu un zâmbet fericit, plin de înţeles şi spuse: „înseamnă că nu există obstacole pe care dragostea Mântuitorului nostru să nu le poată depăşi, iar pentru El munţii de greutăţi nu sunt mai dificil de străbătut decât un drum asfaltat!"
Din grădina din spatele casei de Misiune, de la poalele Muntelui Garizim, am putut privi deseori gazelele săltând pe versantul muntelui, ţopăind din stâncă în stâncă cu extraordinară eleganţă şi agilitate. Mişcarea lor era unul dintre cele mai frumoase exemple, pe care le-am văzut vreodată, de naturaleţe, plină de veselie şi aparent lipsită de efort, în escaladarea obstacolelor.

Cât de mult tânjim noi, cei care îl iubim pe Domnul Dragostei şi dorim să-L urmăm, după puterea de a depăşi toate greutăţile şi încercările vieţii în acelaşi fel voios şi triumfător. Aflarea secretului unei „vieţi de biruinţă" a reprezentat dorinţa inimii celor care ÎI iubesc pe Domnul, indiferent de generaţie. Simţim că am fi în stare să „dăm orice" numai de-am putea trăi efectiv pe „înălţimile" dragostei şi biruinţei aici, pe acest pământ şi acum, în timpul acestei vieţi; să fim întotdeauna capabili să reacţionăm la rău, necaz, tristeţe sau orice lucru greşit în aşa fel încât acesta să fie depăşit şi transformat în motiv de laudă şi glorie pentru Dumnezeu în veci.


Însă „înălţimile" biruinţei şi unirii cu Cristos nu pot fi atinse prin nici un fel recunoaştere mentală a eului ca fiind „mort faţă de păcat", nici căutând vreo cale sau „disciplină" prin care să poată fi „răstignită" voinţa. Singura cale este cea prin care învăţăm să acceptăm, zi de zi, condiţiile şi încercările prezente îngăduite de Dumnezeu, printr-o renunţare continuă şi repetată la propria noastră voinţă şi acceptare a voii Sale, indiferent dacă aceasta se desfăşoară prin oamenii cu care trebuie să trăim şi să lucrăm sau prin evenimentele care ni se întâmplă. Fiecare acceptare a voii Sale devine un altar de jertfă, iar fiecare astfel de predare şi renunţare a eului în favoarea voinţei Sale va reprezenta un mijloc de impulsionare pe drumul către înălţimile la care El doreşte să aducă pe fiecare copil al Său încă din timpul vieţii pământeşti.

Lecţiile acceptării şi triumfului asupra răului, a cunoaşterii durerii şi tristeţii, şi în final, a descoperirii transformării acestora în ceva incomparabil de preţios; lecţiile deprinderii în a-L cunoaşte într-un fel nou pe însuşi Domnul Dragostei şi de a afla unirea neîntreruptă cu El, printr-o predare bucuroasă şi constantă - acestea sunt lecţiile alegoriei cărţii de faţă. „înălţimile" şi „picioarele de căprioară" nu se referă la locurile cereşti după moarte, ci se vor experienţa glorioasă a copiilor lui Dumnezeu aici şi acum - dacă vor urma calea aleasă de El pentru ei.

Poate că Domnul o va folosi pentru a da mângâiere unora dintre iubiţii Săi care se văd obligaţi a călători în compania Tristeţii şi Suferinţei, sau care „umblă în întuneric şi nu au lumină" sau care se simt „bătuţi de furtună şi nemângâiaţi." Poate îi va ajuta să descopere un nou înţeles al întâmplărilor vieţii, căci toate experienţele prin care trec sunt parte a unui proces minunat prin care Domnul face reală în vieţile lor aceeaşi experienţă care i-a determinat pe David şi pe Habacuc să strige cu bucurie,
„El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor şi mă aşează pe înălţimile mele."
(Psalmul 18:33 şi Habacuc 3:19)


PARTEA 1
"SEARA VINE PLÂNSUL"

- Invitaţie pe Înalţimi
- Invazia Fricii
- Fuga în noapte
- La drum spre Înălţimi
- Întâlnirea cu Mândru
- Abaterea prin deşert
- Pe ţărmul Singurătăţii
- Pe vechiul zid al mării
- Marea Prăpastie a Lezării
- Escaladarea Prăpastiei Lezării
- În Pădurile Pericolului şi Necazului cel Mare
- În ceaţă
- În valea Pierderii
- Locul Ungerii
- Şuvoaiele
- Mormântul de pe munte

PARTEA 2
"IAR DIMINEAŢA VESELIA"

- Râurile tămăduitoare
- Picioarele de căprioară
- Înălţimile
- Întoarcerea în Vale

blog comments powered by Disqus

Vezi mai multe produse în categoriile următoare:

Produse > Cărţi > Alegorii
Produse > Editura CLC > Cărţi Editura CLC ROMÂNIA

Recenzii ale clienţilor pentru acest produs

Mihut Elena (o mult tematoare)
Cartea aceasta este o desriere suberba a vietii de crestin intre valea pierderii si locul ungerii de la inceput cand primim invitatia pe inaltimi pana cand o sa ajungem in Inaltimi. Nu stiu exact cat de reala o sa vi se para cartea dar cu siguranta pentru mine este cartea ce-mi descrie cu atata lux de amanunte viata.
Parerea unei mult-tematoare ce a purces la drumul spre Inaltimi.

Doreşti să scrii o recenzie la acest produs?
Numele dumneavoastră:
Recenzia dumneavoastră:

Vă rugăm să nu folosiţi acest formular pentru a trimite comenzi sau solicitări. Este probabil că nu veţi primi răspuns! Pentru comenzi, utilizaţi contul dumneavoastră. Pentru orice alte întrebări, folosiţi formularul de contact

Clienţii care au cumpărat acest produs au mai cumpărat

Învingând temperamentul prin Duhul Sfânt ~ Tim LaHaye
Fiecare persoană este o combinaţie de slăbiciuni şi calităţi, iar pentru aceasta există un motiv, explică Tim LaHaye.
Preţul nostru:
15.00 RON

Ce se întâmplă când femeile se roagă ~ Evelyn Christenson
Descătuşează puterea rugăciunii în viaţa ta chiar astăzi!
Preţul nostru:
15.00 RON

Tandreţea luptătorului: intenţiile lui Dumnezeu pentru fiecare bărbat ~ Stu Weber
Lider. Protector. Prieten. Iubit. Bărbaţilor li se cere să îndeplinească o mare diversitate de roluri. Iar obţinerea unui echilibru între toate acestea se poate dovedi o sarcină extrem de dificilă. Însă Dumnezeu ne-a pus la îndemână un puternic plan de lucru pentru realizarea unei masculinităţi echilibrate, iar Stu Weber - în „Tandreţea Luptătorului” - aruncă o privire pătrunzătoare, cu potenţial transformator, în tainele acestui proiect.
Preţul nostru:
22.00 RON

Dificultăţi conjugale ~ Paul Tournier
Preţul nostru:
2.00 RON

Cântarea Cântărilor ~ Watchman Nee
"Cântarea Cântărilor" este unul dintre cele mai frumoase poeme care au fost scrise vreodată. De-a lungul secolelor limbajul său captivant şi sublimele figuri de stil i-au încântat pe cititori.
Preţul nostru:
17.00 RON

Darul iertării ~ Charles Stanley
Porţi în tine puterea de a ierta, de-a fi vindecat si de-a fi eliberat, pentru a-ţi trăi viaţa din plin.
Preţul nostru:
20.00 RON

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment