CLC Romania
 
CLC Romania pe Facebook CLC Romania pe Facebook | CLC Romania pe Twitter Urmariti-ne pe Twitter
Billy Graham - Duhul Sfant - nou la Editura CLC Romania
Seninul din ferestre

Seninul din ferestre

Cristian Dume

Preţul nostru: 20.00 RON

Detalii produs

Titlu original: Seninul din ferestre
Data apariţiei: 24.04.2018
ISBN: 9786068712796
Număr pagini: 168
Codul produsului: 16744
Dimensiuni produs: 145 x 205 mm

Descrierea produsului

După doi ani de la prima incursiune a tânărului poet Cristian Dume pe tărâmul parcă tot mai sărăcăcios al poeziei creştine româneşti, iată-l avântându-se din nori, fără ezitări şi fără frică, mult mai conştient de acţiunile sale şi mult mai echipat cu cele necesare ale scrisului. E o apariţie mult mai concretă, care lasă o amprentă mai adâncă pe teritoriul acesta tot mai necunoscut omului modern.
Aşadar, după volumul de debut, Exerciţii de zbor (2016), Cristian Dume publică un nou volum intitulat Seninul din ferestre, semn că a depăşit momentul (de altfel foarte necesar) al exersărilor, fiind pe deplin ancorat în Aventura căutărilor lui, deschizând şi deschizându-ne o fereastră spre interiorităţi plăpânde şi inefabile.
Surprinzătoare este claritatea acestor poezii-ferestre, cu rame simple, familiare şi cu mozaicuri transparente, în culori atât de pale încat se confundă cu lumina.
Se observă încă de la primele poezii faptul că volumul Seninul din ferestre conturează o poetică a limpezimilor. Claritatea nu se datorează sedimentării impurităţilor, ci se datorează unei constante purificări. Asemenea unui psalmist, poetul dă glas cuvintelor care se convertesc în rugăciuni pline de sinceră îngenunchere.
A nu se trece cu vederea faptul că tânărul poet Cristian Dume nu deţine vreo specializare filologică; poezia sa demonstrând cu atât mai mult talentul cu care îşi face atât de facilă şi de naturală exprimarea sa lirică.
Sentimentul care domină fiecare pagină a volumului de faţă este un amestec de contemplaţie şi descoperire. Seninătatea versurilor se datorează atât omului care nu pune răutatea la suflet, trecând liniştit pe lângă toate neajunsurile vieţii, cât şi poetului, care filtrează prin ochii lui doar frumuseţea lumii care îl înconjoară. Volumul degajă o stare de împăcare cu sine, de linişte şi limpezime. Seninătatea din aceste poezii este dezarmantă, invitând cititorul să-şi seteze GPS-ul interior spre ferestrele luminoase ale sufletului ca punct de întâlnire cu poezia şi frumuseţea ei.

„Slovele se unesc şi se preling în gânduri, aşteptări, vise. Poate atât de simplu sau atât de profund. «Idealuri şi doruri laolaltă învăluie, / forme prin viaţă şi zborul spre nemurire se înalţă.» Citeşte şi cunoaşte dorul de nemurire pentru că … e prea tarziu să nu iubeşti deplin.”
                                                                                                            PROF. GABRIELA POP

„Recunosc în acest tânăr poet vocea creaţiei, a celui care poate nu numai să pună cuvinte pe hârtie, dar poate simţi din nucleul fiinţei sale ceea ce este viu şi ce înseamnă să experimenteze luptele unei fiinţe umane, a căror apăsare pare să dispară pe măsură ce bucuria răscumpărării îi preia fiinţa pe de-a-ntregul.”
                                                                                                            PROF. SIMONA J. BONICA, M.A.

 

„Aceste versuri adaugă frumuseţe călătoriei tuturor celor ce le citesc. Felicitări Cristian!”
                                                                                                           PROF. AUREL MUREŞAN

blog comments powered by Disqus

Vezi mai multe produse în categoriile următoare:

Produse > Cărţi > Pentru bărbaţi
Produse > Cărţi > Pentru femei
Produse > Cărţi > Poezii

Recenzii ale clienţilor pentru acest produs

Doreşti să scrii o recenzie la acest produs?
Numele dumneavoastră:
Recenzia dumneavoastră:

Vă rugăm să nu folosiţi acest formular pentru a trimite comenzi sau solicitări. Este probabil că nu veţi primi răspuns! Pentru comenzi, utilizaţi contul dumneavoastră. Pentru orice alte întrebări, folosiţi formularul de contact

Aboneaza-te la newsletter-ul CLC Romania

Trimitem periodic noutati, oferte si alte informatii legate de resurse crestine, aparitii editoriale noi si promotii. Nu vom transmite nimanui adresa ta de email si te poti dezabona oricand.

Magazin Brasov: Str. Constantin Brâncoveanu 37, Brasov, 500120 | Tel./Fax: 0268 472474 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Magazin Timisoara: Calea Aradului 17, Ap. 4, Timisoara, 300629 | Tel./Fax: 0256 424664 | E-mail: [email protected] | Program: Luni-Vineri: 9:30-17:30; Sambata: 9:30-13:30
Contactează-ne
str. Constantin Brancoveanu 37, Brasov, 500132
0268 472474 (Luni-Vineri între orele 10:00 și 17:00)

Contact
Copyright © CLC Romania, 2003-2011
Metode de plată acceptate
Visa MasterCard MasterCard Securecode PayPal GeCAD E-Payment